В Угорщині проводять збір для закарпатських соціальних кухонь

В Угорщині проводять збір для закарпатських соціальних кухонь

13:49 Жовтень 28, 2024

Життя 0 2 хвилини

Magyar

Реформатська служба допомоги Угорщини має намір допомогти функціонуванню двадцяти шести соціальним кухням на Закарпатті на наступні пів року. Ці кухні незамінні для самотніх людей похилого віку, багатодітних сімей і соціально незахищених братів і сестер, йдеться на сайті благодійної організації.

Потреба в благодійництві на теренах Карпатського басейну стала як ніколи актуальною за останні два роки, оскільки Закарпаття, яке і так перебувало в скрутному становищі, тепер опинилося в ще більшій соціально-економічній кризі через російсько-українську війну, зазначається у дописі. 

Реформатська служба допомоги Угорщини у грудні минулого року уклало договір про співпрацю із Закарпатською реформатською церквою, відповідно до якого організація до кінця жовтня цього року забезпечить продуктами соціальні кухні церкви. 

Двадцять шість благодійних кухонь потребують подальшої підтримки, адже соціальна ситуація на Закарпатті не покращилася, а навіть погіршилася, – стверджує організація. Мета збору – надати допомогу ще на пів року – до весни наступного року. 

Реформатська служба допомоги допомагає українським біженцям із першого дня повномасштабного вторгнення продуктами харчування, житлом, медичною та психологічною підтримкою. А закарпатців зокрема – продуктами харчування тривалого зберігання, медикаментами, облаштуванням укриттів. Кількість переданої гуманітарної допомоги загалом становить понад 2122 тонни, половина якої була доставлена безпосередньо на Закарпаття. 

(vasarnap.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня