Першокурсники Закарпатського угорського інституту долучилися до спільного табору

Першокурсники Закарпатського угорського інституту долучилися до спільного табору

10:07 Жовтень 10, 2024

Життя 579 5 хвилин

Magyar

Студентське самоврядування Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ протягом 4-6 жовтня організувало традиційний табір першокурсників вишу. Традиційне таборування подарувало першокурсникам незабутні враження і цього року. Захід реалізували на базі Лісової школи інституту в селі Велика Добронь, що на Ужгородщині.

Щороку табір обирає певну визначену тематику. Останніми роками організатори обирали серед популярних нині серіалів та фільмів. Цього року темою програм табору став серіал «Дім драконів». 32 студенти, розподілені на чотири групи, змагалися у кольорах домів Старка, Таргарієна, Валеріона, Хайтауера.

У п’ятницю вранці учасники прибули на околиці Великої Доброні, де одразу розпочалося виконання цих завдань. Ця частина дня була присвячена формуванню команд. Першокурсники отримали інформацію та виконували завдання на різних локаціях населеного пункту. Після виконання всіх завдань прибули на територію Лісової школи. Після вечері та вітальних промов на студентів ще чекали творчі завдання, зокрема, створення гнізда дракона та тактичні обговорення.

У суботу заходи продовжились і почалися вони вже на світанку. День був насичений яскравою програмою, включаючи вікторини, веселі тематичні конкурси. Крім того, учасники прослухали екологічну лекцію Анни Габор. А ввечері першокурсники виконували серію цікавих завдань під назвою «La Casa de Papel».

Після закриття табору в неділю ввечері студенти роз’їхалися.

Голова студентського самоврядування Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Петра Гіді у коментарі нашому виданню повідомила: «Я завжди вважала, що табір першокурсників – одна з найважливіших подій для нових студентів. Я пам’ятаю, як я сама колись брала участь у ньому, як це допомогло мені влитися в навчання, зав’язати дружбу, яка триває досі. Дуже дякуємо всім тим, хто допоміг в організації. Табір першокурсників – це не лише кілька днів, які сповнені вражень, але й початок життя в іншому середовищі, коли студенти можуть відчути, що таке стати частиною спільноти. Такий табір об’єднує молодь, дає простір для знайомства. Ми склали різноманітну програму з командними іграми, викликами, веселощами. Ми хотіли, щоби табір був не просто якимось формальним явищем, а цікавим, який забезпечить незабутні враження, щоби кожен учасник міг згодом сказати, що став частиною чогось важливого. Тому ми зробили акцент на тому, щоби кожен учасник мав можливість долучитися до всіх занять і проявити себе».

«Ми досягли поставлених цілей, – додає співорганізаторка Анна Габор. – Першокурсники розважилися та отримали позитивні враження, багато з них знайшли тут друзів, дехто з нетерпінням чекає наступних заходів. Команди з неабияким ентузіазмом бралися за виконання завдань, кожен знайшов своє місце в таборі. Загалом, я вважаю, що табір першокурсників – це своєрідний трамплін до студентського життя, і ми дуже раді, що знову організували цей захід».

Організатори гнучко реагували на всі несподівані події та можуть із впевненістю стверджувати, що табір був успішним.

(LI/Kárpátalja hetilap)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня